-1.4 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 22:56
No menu items!

Putin cere Moldovei şi Ucrainei să ridice blocada impusă Transnistriei. „Sper să nu fiu nevoit să folosesc forța armată în Ucraina” – UPDATE

spot_img

 Putin: Orice ingerință externă în treburile Rusiei este inacceptabilă

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a cerut, joi, Republicii Moldova şi Ucrainei să ridice imediat blocada impusă Transnistriei și a propus intensificarea dialogului pe marginea viitorului Transnistriei, relatează Interfax, în pagina electronică.

Desigur, dialogul trebuie purtat și cu Moldova, și cu Ucraina, trebuie intensificate negocierile pe linia ‘5+2’, trebuie ridicată blocada ale cărei urmări negative sunt resimțite de oamenii care locuiesc în Transnistria. (Blocadă) și din partea Moldovei, și din partea Ucrainei. Spre granița cu Transnistria, din partea Ucrainei au fost deja trimise formațiuni armate naționaliste. Desigur, unei asemenea situații trebuie să i se pună capăt cât mai urgent

Vladimir Putin,

Președintele Rusiei

UPDATE – Vladimir Putin spune că speră să nu fie nevoit să trimită armata în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a subliniat joi că speră „foarte tare” să nu fie nevoit să trimită armata rusă în Ucraina, unde se confruntă, în est, forțele armate ucrainene și insurgenții proruși, relatează AFP.

„Țin să amintesc faptul că Consiliul Federației ruse (camera superioară a parlamentului) i-a acordat președintelui dreptul de a utiliza forțele armate în Ucraina. Sper foarte tare că nu voi fi nevoit să recurgem la acest drept”, a declarat președintele Putin în cursul dialogului televizat cu poporul rus.

UPDATE – Putin despre regiunea separatistă Transnistria: Oamenii ar trebui să aibă dreptul să-și decidă propria soartă

Oamenii ar trebui să aibă dreptul să-și decidă propria soartă, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, făcând referire la Transnistria, regiune separatistă a Republicii Moldova, informează Reuters.

UPDATE – Kremlinul nu a fixat un termen pentru posibila analizare a cererii autorităților de la Tiraspol privind recunoașterea Transnistriei ca stat independent, informează ITAR-TASS

Potrivit „Russkaia Slujba Novostei”, care-l citează pe Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, nu a fost fixat un termen exact pentru analizarea cererii. Totodată, Peskov a subliniat că nu știe prin ce canale a ajuns la Moscova această cerere a Consiliului Suprem al Transnistriei.

C.A.