10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 6:12

Putin: Atentatul din Boston trebuie să determine Rusia şi SUA “să lupte împreună împotriva terorismului”

spot_img

Putin: Atentatul din Boston trebuie să determine Rusia şi SUA “să lupte împreună împotriva terorismului”

Atentatul de la Boston ar trebui să determine Rusia şi SUA “să lupte împreună împotriva terorismului”, a declarat vineri preşedintele Vladimir Putin, potrivit AFP.

“Tragedia atacului din Boston ar trebui să determine Rusia şi SUA să acţioneze împreună pentru eliminarea unor astfel de tipuri de ameninţări”, a declarat Putin, în cadrul unei sesiuni de întrebări-răspunsuri cu populaţia rusă.

“Lansez un asemenea apel pentru ca această tragedie să ne facă să colaborăm pentru prevenirea ameninţărilor comune, dintre care cea mai importantă este terorismul. Rusia este de asemenea o victimă a terorismului internaţional”, a subliniat liderul rus.

FBI şi FSB (serviciile secrete ruse) i-au interogat în ultimele zile în Daghestan (Caucazul rus) pe părinţii celor doi fraţi ceceni Ţarnaev, Tamerlan şi Djohar, suspectaţi de comiterea dublului atentat de la Maratonul din Boston, soldat cu trei morţi şi 264 de răniţi.

O controversă s-a declanşat în SUA cu privire la utilizarea insuficientă de către serviciile de secrete americane a informaţiilor livrate de FSB cu privire la Tamerlan Ţarnaev, despre care se crede că a fost apropiat de islamul radical.

Lupta împotriva terorismului este unul dintre puţinele domenii în care este posibilă dezvoltarea cooperării între Moscova şi Washington.

C.I.