3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 3:14
No menu items!

Putin anunță manevre militare de amploare

spot_img

Manevrele desfășurate anterior de Rusia în apropierea frontierelor sale vestice au suscitat preocuparea Occidentului

militari rusi

Președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre necesitatea consolidării capacității de apărare a Rusiei, continuarea dezvoltării construcției militare a țării și despre întărirea potențialului ei de apărare, într-un discurs rostit în cadrul unei ceremonii de avansare în grad a unor ofițeri superiori, joi, la Kremlin, relatează agenția de presă Dsnews.ua, citând Interfax.

Fără a nominaliza vreo țară, președintele rus a spus că “unele state” duc o politică în direcția unor “acțiuni nelimitate preventive”, cu caracter ofensiv. “Ca urmare, în regiuni importante din punct de vedere strategic pentru Rusia crește potențialul de conflict”, a subliniat Putin. El a precizat că Federația Rusă intenționează să-și consolideze securitatea pe acest fond.

Forțele armatei ruse trec printr-un proces de modernizare în ultimii ani, a indicat șeful statului rus. Anterior, această modernizare a vizat în special înlocuirea vechilor submarine, avioane, rachete etc.

Potrivit președintelui rus, “anul trecut a fost perfecționat sistemul de apărare aerospațială, a fost creată o puternică grupare armată în Crimeea, a fost consolidată zona de securitate în Arctica”. În plus, “crește semnificativ înzestrarea forțelor armate cu echipamente și tehnică noi”, a mai spus el.

“A crescut ritmul de executare a comenzilor de stat pentru necesitățile apărării și, conform rezultatelor pe anul 2014, țintele au fost depășite”, a indicat liderul rus, citat de TASS.

Evocând un număr total de 3.500 de aplicații militare anul trecut, liderul de la Kremlin a spus că nici în acest an numărul exercițiilor nu va fi mai mic.

“Viitoarele inspecții de verificare a capacității de luptă vor cuprinde toate districtele militare și toate categoriile de arme”, a afirmat președintele rus. Potrivit lui Putin, acestora li se vor adăuga manevrele de amploare ruso-belaruse “Scutul Uniunii-2015”, precum și aplicațiile strategice “Centru-2015”.

R.D.