4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 14:10
No menu items!

Putin acuză Ucraina că “poartă întreaga responsabilitate” pentru avionul prăbușit în Ucraina

spot_img

Președintele rus: “Nu există îndoială că statul pe teritoriul căruia s-a petrecut acest lucru poartă responsabilitatea acestei teribile tragedii”

vladimir-putin-500x333

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat Ucraina că “poartă întreaga responsabilitate a teribilei tragedii” care a implicat un avion de linie al companiei Malaysia Airlines prăbuşit în estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord.

Nu există îndoială că statul pe teritoriul căruia s-a petrecut acest lucru poartă responsabilitatea acestei teribile tragedii“, a declarat preşedintele rus, citat de agenţia RIA Novosti. “Această tragedie nu ar fi avut loc dacă domnea pacea în această ţară, dacă operaţiunile militare nu ar fi fost reluate în sud-estul Ucrainei“, a continuat Putin.

Preşedintele rus, care a făcut această declaraţie joi seara la Moscova, a afirmat că le-a cerut oficialilor militari ruşi “să acorde tot sprijinul necesar pentru a se face lumină în privinţa acestui act criminal”.

Putin a apreciat vineri că prăbuşirea avionului malaezian, într-o zonă de conflict armat în Ucraina, arată necesitatea unei soluţionări urgente a crizei din această ţară, potrivit AFP.

Putin “a subliniat asupra faptului că această tragedie a arătat din nou necesitatea unei soluţionări urgente şi paşnice a crizei acute din Ucraina“, într-o conversaţie la telefon cu premierul olandez Mark Rutte, potrivit unui comunicat emis de Kremlin.

D.M.