10.7 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 11:05

Putin a ordonat plasarea Flotei Nordului în stare de alertă maximă

spot_img

Ordinul președintelui rus ar fi fost dat în vederea unei “inspecții – surpriză”, au precizat oficiali de la Moscova

vladimir-putin

Președintele rus Vladimir Putin, comandantul suprem al armatei ruse, a ordonat luni, în jurul orei locale 8.00, plasarea în stare de alertă maximă a Flotei Nordului, precum și a unor unități separate din cadrul Districtului militar Vest și a forțelor aeropurtate în vederea unei inspecții surpriză.

Potrivit RIA Novosti, anunțul a fost făcut de ministrul rus al apărării Serghei Șoigu la Centrul național de gestionare a apărării din Moscova.

La această inspecție de verificare inopinată a stării de pregătire de luptă participă 38.000 de soldați cu 3.360 de  elemente de tehnică militară, 41 de nave, 15 submarine, 110 avioane și elicoptere, a arătat ministrul rus al apărării.

În același timp, comandanților diferitelor tipuri de arme, șefilor direcțiilor centrale din Ministerul rus al Apărării le-au fost înmânate pachete cu planul viitoarelor exerciții care vor trebui desfășurate în cazul acestei inspecții surpriză.

Serviciul de presă al Districtului militar Sud a anunțat că o navă cu rachete “Daghestan” din flotila rusă din Marea Caspică a părăsit luni portul și a ieșit în larg pentru exerciții de tragere cu rachete, aplicații în care va fi implicată și artileria.

R.D.