21.4 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 12:32
No menu items!

Putin a modificat ordinul de mobilizare militară a ruşilor. Cine scapă de război

spot_img

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care se fac „corecturi” la ordinul de mobilizare militară parţială a rușilor, emis în data de 21 septembrie, a anunţat Kremlinul pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit decretului, se poate acorda o amânare pentru cetățenii care studiază în diverse forme de învățământ cu frecvență completă, la zi și cu frecvență redusă, în instituţii de învățământ și științifice, de cercetare, cu acreditări la stat, pentru studenții care fac studii postuniversitare în diverse domenii de cercetare și în cercetarea din domeniul pedagogie, pentru studenții absolvenți care sunt în cercetare, stagiari asistenți care studiază în instituţii situate pe teritoriile centrelor științifice și tehnologice inovatoare din Rusia.

De asemenea, se acordă o amânare în cadrul mobilizării studenților din instituțiile de învățământ teologic (seminarii, academii teologice etc.).

Decretul intră în vigoare de la data semnării lui, 6 octombrie.

În data de 21 septembrie 2022, președintele rus Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parțială pentru a-și întări trupele în Ucraina, după eșecurile majore pe care le-a suferit armata rusă luna trecută. 

                                                                                                                 Adina Silav