Putin a cerut camerei superioare a Parlamentului să revoce autorizația de a interveni în Ucraina

Consiliul Federației va examina miercuri, 25 iunie, chestiunea revocării autorizației date în luna martie pentru utilizarea armatei ruse în Ucraina

 vladimir-putin-500x333

Președintele rus Vladimir Putin a cerut marți Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului federal) să revoce autorizația cu privire la „utilizarea forțelor armatei ruse pe teritoriul Ucrainei” în scopul normalizării și reglementării situației în regiunile din Est, relatează agenția de presă Ria Novosti.

Șeful statului rus a trimis pe numele președintei Consiliului Federației, Valentina Matvienko, o scrisoare în care a „propus” camerei superioare să revoce rezoluția „cu privire la utilizarea forțelor armatei ruse pe teritoriul Ucrainei”.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, care a subliniat că acest demers are ca scop „normalizarea și reglementarea situației în regiunile din estul Ucrainei și are legătură cu începerea discuțiilor trilaterale în această problemă”.

Consiliul Federației va examina miercuri, 25 iunie, chestiunea revocării autorizației date în luna martie pentru utilizarea armatei ruse în Ucraina.

Folosirea forțelor armatei ruse în afara teritoriului Federației Ruse este aprobată de Consiliul Federației (camera superioară), la solicitarea președintelui, în conformitate cu articolul 102 din Constituție, menționează Ria Novosti.

 

C.A.

NICIUN COMENTARIU