4.2 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 21:57
No menu items!

Putin a avertizat-o pe Angela Merkel că Ucraina se află “pe marginea războiului civil”

spot_img

Vladimir-Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat-o pe cancelarul german Angela Merkel că Ucraina se află pe marginea războiului civil, după ce Kievul a trimis armata împotriva separatiştilor din estul ţării, a anunţat miercuri Kremlinul, potrivit AFP.

“Preşedintele rus a semnalat că escaladarea brutală a conflictului a pus ţara pe marginea războiului civil”, conform unui comunicat al Kremlinului publicat după o conversaţie telefonică între Vladimir Putin şi Angela Merkel.

Cei doi lideri “au subliniat importanţa” negocierilor programate pentru data de 17 aprilie. “Ei şi-au exprimat speranţa că întâlnirea de la Geneva poate da un semnal clar pentru a reveni la situaţia dintr-un cadru paşnic”, se arată în comunicat.

O reuniune cvadripartită între Ucraina, Rusia, Statele Unite şi Uniunea Europeană va avea loc joi, la Geneva, pe fondul crizei ucrainene.

Acţiunile armatei ucrainene în estul ţării reprezintă “o recurgere neconstituţională la forţă împotriva manifestanţilor paşnici”, se relevă în comunicatului Kremlinului.

Putin a subliniat importanţa stabilizării economiei Ucrainei şi continuării livrărilor de gaze ruseşti către Europa.

 C.A.