11.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 21:04

Puterile lumii condamnă atacurile de la Paris

spot_img

Toate puterile lumii condamnă asaltul asupra Parisului, de vineri, 13 octombrie 2015.

Masacrul revendicat, deja, de gruparea islamistă ISIS a generat reacții virulente împotriva terorismului, în toată lumea.

Papa Francisc
“Acesta nu este un lucru uman. Din acest motiv sunt aproape de întreaga Franță, pe care o iubesc atât de mult”, a spus Suveranul Pontif. 
În plus, monseniorul Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Suveranului Pontif, a declarat sâmbătă:
“Papa Francisc şi toţi iubitorii de pace condamnă atentatele în cel mai radical mod. Crimele de la Paris sunt violenţă teroristă nebunească; este necesar un răspuns decisiv pentru contracararea urii criminale”, a precizat reprezentantul Vaticanului.

Regele Mihai I
Casa Regală a dat publicității scrisoarea transmisă președintelui Francois Hollande, de către MS Regele Mihai I.

“Sunt profund îndurerat de tragedia pe care o trăiește națiunea franceză. Un mare număr de oameni inocenți au plătit cu viața faptul că trăiau într-o țară liberă. Întregul continent are sufletele în doliu, iar crima abătută asupra Franței este un act împotriva întregii omeniri. Familia mea și cu mine ne rugăm pentru toți cei care au dispărut, ca și pentru neconsolatele lor familii”.

David Cameron
Premierul Marii Britanii a facut, ieri, o declarație în care și-a arătat sprijinul total pentru Franța. Cameron a subliniat că Marea Britanie va lupta, alături de Franța, împotriva terorismului și a Statului Islamic, grupare ce a revendicat atacurile de vineri seara.

”Vom face tot ce putem, vom pune la dispoziție toate resursele pe care le avem. Amenințarea teroristă este foarte clară. Încearcă să ne distrugă stilul de viață. Mai mult ca oricând, trebuie să fim solidari, să lucrăm împreună, să ne păstrăm stilul de viață la care nu vom renunța niciodată. Am vorbit și voi vorbi cu președintele Hollande. Vom face tot ce putem ca să ajutăm Franța. Valorile dumneavoastră, ale Franței, sunt și ale noastre. Lupta dumneavoastră este și a noastră. Împreună vom distruge ISIS, vom distruge terorismul”.

Bashar al-Assad
Președintele Siriei, Bashar al-Assad, a declarat, de asemenea, într-un interviu pentru postul de televiziune iranian Khabar TV, că nu ar ezita să demisioneze dacă aceasta decizie ar putea rezolva criza din Siria.


“Această decizie trebuie să fie luată de popor. De aceea le spun reprezentanților opoziției — dacă credeți că aveți dreptate, de ce nu convingeți de aceasta și poporul sirian, iar el (poporul), prin instituțiile statului, prin alegeri, va decide cine va fi viitorul președinte”, a declarat Al-Assad.