19.5 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 3:58
No menu items!

Punct modern de colectare a sângelui la Spitalul Universitar

spot_img

Ministrul Nicolae Bănicioiu a promis și finalizarea, în primăvară, a noului bloc operator

donare_sange (1)

Ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu, a vizitat, joi, Spitalul Universitar de Urgență București, acolo unde a inaugurat Centrul de donare transfuzională și a inspectat stadiul lucrărilor la blocul operator care va avea 11 noi săli de operație.

Astfel, începând de joi, se poate dona sânge şi la Spitalul Universitar. Punctul de colectare a sângelui se află acum într-un spaţiu modern, dotat cu echipamente noi şi la standarde europene. Este al doilea punct redeschis după cel de anul trecut de la Spitalul Fundeni. Pacienţii internați anual în regim de spitalizare continuă pot avea acces în caz de necesitate, mult mai ușor la sânge şi derivate din sânge, iar aparţinătorii sau cei dornici să doneze o pot face şi aici, scurtând astfel traseul produselor din sânge. Redeschiderea acestor puncte de colectare, începută anul trecut, în marile spitale, duce la evitarea discontinuităților în colectarea sângelui.

Facilităm astfel accesul pacienţilor care vor să doneze sânge spre binele tuturor celor care au nevoie. Nu ne vom opri aici şi urmează să redeschidem astfel de puncte şi în alte spitale de urgenţă. Spitalul Universitar are şi alte veşti bune, se vor finaliza lucrările la noul bloc operator şi la maternitate, care vor oferi condiţii de ultimă oră. Facilitam astfel accesul pacienţilor care vor să doneze sânge spre binele tuturor celor care au nevoie. Nu ne vom opri aici şi urmează să redeschidem astfel de puncte şi în alte spitale de urgenţă. Spitalul Universitar are şi alte veşti bune, se vor finaliza lucrările la noul bloc operator şi la maternitate, care vor oferi condiţii de ultimă oră

Nicolae Bănicioiu
ministrul sănătății

Noul bloc operator va fi inaugurat în primăvara acestui an. Astfel, spitalul bucureștean va beneficia de cel mai modern bloc operator din România cu echipamente de ultimă generație. Vor exista circuite total separate pentru personalul medical și pentru deșeuri. Cele 11 noi săli de operații se vor adăuga sălilor de operații existente, astfel încât zilnic se vor putea efectua 77 de operații.