10.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 17:07
No menu items!

Pulpă de rață cu ruladă de spanac

spot_img

Săptămâna aceasta vă oferim rețeta ideală pentru un prânz plin de savoare și sănătate

pulpa_rata

Ingrediente:

  • 1  pulpă de rață,
  • 50 de grame spanac baby,
  • 2 ouă,
  • 30 de mililitru lapte,
  • 1 lingură făină,
  • sare,
  • piper,
  • busuioc.

Mod de preparare:

Se spală pulpa de rață…

rata 1

După ce se crestează, partea cu grăsime se condimentează cu sare și bucuioc..

rata 2

…și se frige la foc mediu, într-o tigaie antiaderentă, câte 7 minute pe fiecare parte, fără adaos de ulei, pentru că va lasa pulpa destulă grăsime. Pentru început, se pune cu partea cu grăsime în jos.

rata 3

După ce s-a rumenit pe ambele părți, se introduce la cuptor pentru 30 minute, la foc mediu – 150 grade.

Ouăle se bat cu laptele, făina și puțină sare, apoi adăugăm spanacul spălat și rupt în bucăți mai mici.

spanac_rulada

Compoziția formată se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt și se introduce la cuptor, la foc mediu – 150 grade, pentru 20 minute.

spanac_rulada1

Când se scoate de la cuptor, se lasă să se răcească, apoi se desprinde hârtia de copt. Se rulează și se feliază.

rata 4Poftă bună!

rata 5Nicoleta Popa