marți, 20 octombrie 2020 - 5:57

Pulpă de porc cu miere și muștar

La Iași, nu mai există locuri la ATI. Spitalul lui Tătaru nu poate fi utilizat

Toate paturile de Terapie Intensivă din municipiul Iaşi care tratează bolnavi de Covid-19 sunt ocupate, şefii sistemului sanitar ieşean căutând soluţii pentru internarea cazurilor...

Managerul Spitalului Timișoara îndemna românii să aleagă politic, acum se teme că medicii vor alege pacienții

Managerul Spitalului "Victor Babeș" din Timișoara, Cristian Oancea, cel care îndemna românii să meargă la vot, susține că, în actualele condiții, medicii vor ajunge...

Restricțiile în Capitală, modificate radical de Comitetul pentru Situații de Urgență

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență emite o a doua hotărâre, în cursul aceleiași seri, modificând-o pe prima în mod substanțial. Creșele și after...

Iohannis: Autoritățile au și greșit, dar nu e haos

Președintele Klaus Iohannis a admis, luni seara, în cadrul unei conferințe de presă, că autoritățile centrale au luat măsuri bune, dar au făcut și...

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

pulpa_porc

Ingrediente:

  • 600 gr pulpă de porc,
  • 200 ml vin alb,
  • 50 ml apă,
  • 3 lingurițe miere de albine,
  • 3 lingurițe muștar,
  • 1 linguriță boabe de muștar,
  • 2 linguri ulei,
  • semințe de ardei,
  • boia dulce,
  • sare.

Mod de preparare:

Se spală carnea bine, în 3-4 ape, se pune pe un prosop sau pe un șervet de bucătărie, pentru ca apa de pe ea să fie absorbită. Cu o sfoară de bucătărie, se leagă, în rânduri largi.

pulpa_porc1

Se presară sare și boia, se masează carnea pe toate părțile apoi se unge cu muștarul amestecat cu ulei și miere. Se pune într-un vas  acoperit și se dă la rece pentru 40 minute – 1 oră.

Cuptorul se încălzește la 165 grade.

Se toarnă vinul și apa în tavă, se pune carnea, se presară semințe de ardei și boabe de muștar și se introduce la cuptor, pentru 1 oră și 45 minute. După 1 oră se întoarce carnea și se scade temperatura cuptorului la 150. Din când în când se poate acoperi carnea cu vinul din tavă, turnând cu lingura peste ea.

Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească pentru câteva minute, apoi se taie sfoara și se feliază.

pulpa_porc2

Se servește caldă, ca atare sau cu diferite garnituri.

pulpa_porc3

Poftă bună!

Nicoleta Popa

Noile restricții pentru București intră în vigoare în această noapte. Care sunt acestea

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului București s-a întrunit luni în şedinţă, pentru a constata rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 din...

Stare de asediu în capitala Europei. Belgia a pierdut controlul asupra pandemiei

Belgia introduce de luni, ora 23.59, starea de asediu, care cuprinde inclusiv o interdicție de deplasare pe timpul nopții. Belgia pierde controlul asupra celui...

Eurostat: România a înregistrat în august cea mai mare creștere din UE în construcții

Lucrările de construcţii în România au înregistrat o creştere de 12,4%, în luna august 2020 comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, acesta fiind...

De marți, masca va fi obligatorie în București, în toate spațiile

Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică seară că masca va deveni obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise din București, după ședința de...

Orban despre candidatul penal al PNL de la Olt: Nu încalcă criteriile de integritate ale partidului

Premierul Ludovic Orban a venit cu precizări privind o parte din candidații PNL la alegerile parlamentare care au probleme cu legea, putând fi considerați...