8.8 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 0:41

Pui picant cu legume

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

pui_picant

Ingrediente:

  • 300 gr piept de pui,
  • ½ ardei roșu,
  • 30 gr muguri bambus,
  • 30 gr muguri de fasole,
  • 1 morcov mic,
  • 10 gr ciuperci Mun,
  • 1 ou,
  • 1/3 linguriță ghimbir ras,
  • 3 usturoi,
  • 1 linguriță pastă de ardei,
  • 1/3 linguriță semințe de ardei  iute,
  • 2 lingurițe sos soia,
  • 3 lingurițe oțet de orez,
  • 2 lingurițe ulei de susan,
  • sare.

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spală, se taie cubulețe și se lasă la scurs.

Oul se bate cu pastă de ardei, ghimbir și puțină sare.

pui_picant1

Se toarnă apoi peste cuburile de piept de pui și se amestecă.

pui_picant2

Se înfierbântă o cratiță, apoi se toarnă uleiul și se frig cuburile de carne, amestecând din când în când.

pui_picant3

Separat, în altă cratiță, se călește usturoiul cu semințele de ardei  iute.

pui_picant4

Când usturoiul începe să se rumenească, se adaugă legumele și ciupercile. Se frig pentru 5-8 minute și se adaugă peste carne, după ce acesta s-a rumenit.

Sosul de soia se amestecă cu oțetul de orez și se toarnă peste amestecul se carne și legume.

pui_picant5

Se lasă la foc iute pentru câteva minute.

pui_picant6

Se servește cald, cu tăieței sau orez.

pui_picant7

Poftă bună!

Nicoleta Popa