3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 4:07
No menu items!

Pui orfan de vidră de mare, salvat și învățat de oameni să fie vidră VIDEO

spot_img

Puiul a fost găsit pe 30 septembrie de o persoană care l-a auzit plângând

 vidra

Un pui de vidră de mare în vârstă de o săptămână a fost abandonat pe plaja Coastways Beach la nord de Santa Cruz și a reușit să supraviețuiască singur o noapte, informează postul american de televiziune KSBW, citat de Agerpres.

Puiul a fost găsit pe 30 septembrie de o persoană care l-a auzit plângând. Mica vidră de mare se afla însă la distanță și nu a putut fi recuperată până dimineața următoare. Pe 1 octombrie, puiul era în același loc, iar experții veniți la fața locului au stabilit că el rămăsese orfan.

O echipă de salvare de la California Department of Fish and Wildlife l-a dus la Monterey Bay Aquarium, unde a fost hrănit și îngrijit patru săptămâni, după care experții au considerat că nu poate fi eliberat în natură și l-au trimis la Shedd Aquarium din Chicago, scrie ksbw.com.

“Shedd Aquarium, cu 25 de ani de experiență în îngrijirea fragililor pui de vidră de mare, a acceptat rapid solicitarea Monterey Bay Aquarium de a oferi micului orfan o locuință permanentă”, a precizat Shedd Aquarium.

Micul și pufosul pui de vidră de mare a ajuns la Chicago pe 28 octombrie. El are acum 5 săptămâni și deocamdată poartă numele de “Pup 681”.

Crește rapid și a început să-și folosească înotătoarele din spate la înot. “Echipa noastră de îngrijire îl învață acum pe pui cum să fie o vidră”, a declarat Tim Binder, vicepreședinte al Colecțiilor de Animale de la Shedd Aquarium, citat de ksbw.com.