5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 14:52
No menu items!

Pufuleții românești au ajuns peste hotare

spot_img

 pufuleti

Pufuleții, biscuții, eugeniile, brânza de burduf sau vinurile românești i-au cucerit pe străini care le consumă cu plăcere.

Țara noastră exportă produse alimentare în America, Germania, Marea Britanie sau Italia după ce în ultimii 20 de ani, trei sferturi din mâncarea noastră venea din import. Rețeta succesului o constituie calitatea, dar și ambalajul, notează show.timetv.ro.

Secole întregi au trecut de când porumbul a ajuns în țara noastră din America. Astăzi îl trimitem înapoi sub formă de pufuleți.

Compania Phoenixy din Băicoi, producătoarea cunoscuților pufuleti Gusto, și-a majorat exporturile anul acesta, produsul românesc ajungând în New York, Detroit, Chicago și Atlanta.

Astfel, cifra de afaceri se așteaptă să crească cu 30% față de anul trecut, când valoarea înregistrată a fost de 18 milioane de euro.

Produsele fabricate în România prind tot mai mult pe piețele din afară. Au ajuns acolo aduse de comunitățile de români și au învins concurența prin calitate. După ce le-au gustat, străinii s-au întors să mai cumpere.

 

R.M.