5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 15:40
No menu items!

Pușcăriașii vor avea dreptul la comunicarea online

spot_img

detinuti

Bucurie mare printre deținuți. Persoanele condamnate şi aflate în închisoare vor avea dreptul la comunicare online şi posibilitatea de a se oferi voluntar pentru a presta o activitate în interesul comunității. Obligativitatea eliberării condiționate va fi valabilă numai din regimurile deschis sau semideschis.

Noile prevederi au fost aprobate, marţi, de Guvern, printr-un proiect de lege care reglementează modul de executare a pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Actul normativ reconfigurează cadrul general privind executarea pedepselor privative de libertate în situația în care sistemul penal român a suferit schimbări de substanță prin adoptarea noului Cod penal și a noului Cod de procedură penală.

Dintre schimbările propuse, Guvernul menţionează introducerea unui nou drept care poate fi exercitat de persoanele condamnate, şi anume dreptul la „convorbiri online”, introducerea posibilității pentru deținuți de a se oferi voluntari și de a presta o activitate în interesul comunității, precum şi instituirea obligativităţii eliberării condiționate numai din regimurile deschis sau semideschis.

D.M.