7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 0:28

Psihoză în Paris. Tabere de romi români și bulgari, atacate după propagarea unor știri false

spot_img

Mai multe atacuri neprovocate asupra comunităţii romilor din Franţa au erupt după ce numeroase știri false despre răpirea unor copii au apărut pe reţelele de socializare, relatează BBC.

Cu toate acestea, poliţiştii spun că avertizările despre „un bărbat într-o dubiţă” care răpeşte copii de pe străzi sunt „total nefondate”.

În jur de 20 de persoane au fost arestate luni noapte, după ce au atacat comunitatea romilor cu arme improvizate. Şeful poliţiei din una dintre suburbii avertizează poliţiştii despre o „psihoză care începe să se răspândească”.

Declaraţii despre un bărbat într-o dubiţă care răpeşte copii, cel mai probabil pentru trafic de minori şi trafic ilegal cu organe, s-au răspândit în ultimele săptămâni.

Uneori dubiţa este roşie, uneori galbenă, în regiuni diferite, ori de origine română ori bulgară. Acuzaţiile s-au răspândit cu rapiditate pe reţele de socializare precum Whatsapp şi Snapchat, potrivit BBC.
 
Atacurile au arătat “necesitatea absolută de a lupta împotriva ştirilor false”, a declarat Benjamin Griveaux, ministru şi purtător de cuvânt al guvernului francez. 
 
R.D.