12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 14:14

PSD vrea să îl pună premier pe Alexandru Rafila, dacă îi trece moțiunea de cenzură

spot_img

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că partidul va depune săptămâna viitoare moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Dacă moțiunea trece, propunerea PSD de premier este Alexandru Rafila, iar Guvernul ar putea fi unul minoritar.

”În acest moment este o decizie a partidului, domnul Alexandru Rafila este propunerea de prim-ministru. Aceste lucruri le vom discuta în interiorul PSD. Am exclus colaborarea cu PNL, dar vom vorbi toate aceste lucruri după ce va trece moțiunea”, a spus Marcel Ciolacu.

Social-democrații au anunțat că au finalizat textul moțiunii de cenzură la adresa Executivului, intitulată „România eșuată. Recordul fantastic al guvernului Cîțu”.

“Eu sper ca la sfârşitul aceste moțiuni să scăpăm de acest Guvern. Vom duce negocieri cu toţi cei dispuşi să voteze această moţiune, de la toate formaţiunile politice. Începem pe acest text finalizat să ducem negocierile. În cazul în care va trece moţiunea, îi anunţ pe parlamentarii PSD că va urma o sesiune extraordinară pentru votarea unui nou Guvern”, a declarat Ciolacu.

Potrivit documentului, guvernarea PNL-USR-UDMR “conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare”.

“România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Prețurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esențiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depășit 6 lei. Numai <lucruri fantastice>”,  susțin social-democrații.