0.3 C
București
luni, 8 martie 2021 - 7:26

PSD vrea să dea jos Guvernul Cîțu și depune moțiune de cenzură

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seară, la Antena 3, că PSD va depune moțiune de cenzură în timpul acestei sesiuni parlamentare împotriva Guvernului Cîțu.

”Cîțu s-a dus la Bruxelles, unde i s-a spus că este pe ultimul loc din Europa la deficit. PSD când a plecat de la guvernare a lăsat un deficint de 2, 8%, suntem acum la un deficit de aproape 10%. Pur și simplu nu se pricep să guverneze, nu știu să gestioneze pandemia”, a mai spus liderul PSD.

Ciolacu mai anunță că, în cazul în care Guvernul cade, propunerea de premier rămâne în continuare medicul Alexandru Rafila.

”Este o obligație! La ceea ce se întâmplă în România suntem obligați față de români să facem tot ce ține de noi să treacă această moțiune de cenzură.

Dacă trece moțiunea de cenzură, vom veni cu programul nostru de guvernare, cu o altă filozofie și abordare a acestei crize atât în Sănătate cât și în Economie și nu avem nicio problemă să ne asumăm guvernarea.

Până acum este o decizie a partidului, că propunerea Partidului Social Democrat pentru funcția de prim-ministru este domnul Alexandru Rafila. Nu este altă decizie. Deci, dacă mă întrebați în acest moment, domnul Alexandru Rafila este propunerea Partidului Social Democrat”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, la Antena 3.