10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 2:48

PSD va vota pentru ridicarea imunității lui Dan Șova

spot_img

Social-democrații vor vota pentru ridicarea imunității în cazul senatorului Dan Șova.

Cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunității”, a declarat Liviu Dragnea, președintele formațiunii politice.

DNA a sesizat procurorul general pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Dan Șova a pretins, între 20100-2014, sume de bani și a primit în total 100.000 de euro, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

În dosar este cercetat sub control judiciar directorul general al CET Govora, Mihai Bălan, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Biroul permanent al Senatului urmează să discute, în ședința de luni, cererea privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului PSD Dan Șova și să o transmită Comisiei juridice pentru formularea unui raport. De asemenea, senatorul Dan Șova va fi invitat la Comisia juridică pentru a-și studia dosarul și pentru a-și exprima punctul de vedere.