2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 13:27
No menu items!

PSD va merge la Cotroceni cu propunere de premier

spot_img

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat, miercuri, că PSD va merge la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis cu o propunere de premier.

”PSD e dispus să își asume actul de guvernare ca să scoatem România din criză. E obligația noastră să ne implicăm în soluționarea crizelor din România. Acest bâlci din ultimele două luni trebuie să înceteze”, a spus Marcel Ciolacu într-o declarație de presă la sediul PSD.

Liderul PSD a precizat că a văzut abordarea celor două partide, în şedinţele pe care le-au avut ieri, şi este ”o abordare arogantă şi superficială în continuare”.

Ciolacu a mai spus că PSD este dispus să discute atât cu PNL, cât și cu USR, până acum nefiind stabilită însă o întâlnire.

”Eu vă anunţ că am terminat cu colegii mei cele 100 de priorităţi pentru români, atât pe perioadă scurtă cât şi medie şi de la acestea vom porni discuţiile cu PNL sau USR”, a arătat Ciolacu, precizând că ”PSD nu va intra în discuţii sterile, despre ministere, ci întâi se va discuta despre programul de guvernare”.

Despre mandatul anunţat de PNL, că la negocierile cu partidele va cere ca PNL să aibă premierul, Ciolacu a spus: ”Eu am crezut că ieri PNL votează o rezoluţie să îşi ceară scuze de la cei 4.000 de români care au murit în pandemie, în ultima săptămână, ca să nu mai vorbim de cei 40.000. Dacă nu mai au contact cu realitatea, măcar să se uite la CNN, să vadă realitatea din România”.

”Ori facem o construcţie pe principii şi pe o anumită normalitate, să nu credeţi vreo clipă că eu nu voi cere mandat colegilor mei ca PSD să meargă cu propunere de prim-ministru. Este exclus aşa ceva”, a subliniat Marcel Ciolacu. 

 

                                                                                                                    Adina Silav