16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:20
No menu items!

PSD și-a numit 5 noi secretari de stat. Adriana Pistol de la Institutul Național de Sănătate Publică va fi la ministerul Sănătății

spot_img

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a semnat deciziile privind numirea în funcţie a cinci noi secretari de stat la Ministerul Muncii, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Dezvoltării.

În funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii a fost numită Adriana Pistol, care era şefa Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

La ministerul Dezvoltării, condus de ministrul UDMR Cseke Attila, PSD și l-a pus secretar de stat pe Alexandru Stoica, administratorul public al judeţului Buzău, de unde provine liderul Marcel Ciolacu. Stoica a mai fost subsecretar de stat la ministerul Dezvoltării.

Florian Lixandru va fi secretar de stat în Ministerul Educaţiei, el fiind unul dintre liderii PSD care a mai ocupat această funcție.

La Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, condus de liberalul Dan Vîlceanu, PSD a propus-o pe Roxana Mînzatu, fost ministru al Fondurilor UE în 2019, în cabinetul Vioricăi Dăncilă.

Fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu a revenit la Ministerul Muncii, în funcţia de secretar de stat, după ce în ultimii ani a fost consilierul fostului ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu și al actualului ministru, Marius Budăi.

Deciziile au fost publicate joi seara în Monitorul Oficial.

Marilena Nedelcu