9.9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 5:42
No menu items!

PSD Sector 4 se opune alegerilor în două tururi. Băluță: Este timpul ca fiecare dintre noi să-și respecte angajamentele

spot_img

PSD Sector 4 anunță că nu este de acord cu modificarea legii privind alegerile locale printr-o ordonanță de urgență și consideră că premierul Dacian Cioloș nu ar trebui să se implice în acest joc politic al PNL, se arată într-un comunicat al organizației.

Organizația locală a PSD reamințește că legea privind alegerile locale a fost votată recent de Parlamentul României, cu o largă majoritate. Parlamentul României este singurul for care trebuie să decidă în astfel de situații, emiterea unei ordonațe de urgență, care să modifice regulile în timpul jocului, fiind extrem de periculoasă.

De altfel, există și o decizie a Curţii Constituţionale care spune un lucru foarte clar: cu un an înainte de alegeri, fie că sunt alegeri locale sau parlamentare, legislaţia electorală nu poate fi modificată, în sensul avantajării unui anumit partid politic. Considerăm că insistența PNL de a schimba regulile jocului în timpul jocului arată că modificarea legii, așa cum a fost votată de Parlamentul României, este cerută dintr-un calcul strict electoral.

PSD Sector 4 nu înțelege de ce înainte cu doar câteva luni de alegerile locale trebuie bulversată toată clasa politică, din moment ce la această dată a fost adoptat, prin Hotărâre de Guvern, chiar și calendarul alegerilor.

Considerăm că discuția dintre președintele PSD, Liviu Dragnea, și  premierul Dacian Cioloș, împreună cu toate partidele parlamentare, va fi în măsură să încheie această dispută politică. Este timpul ca fiecare dintre noi să-și respecte angajamentele deoarece numai în acest fel vom reuși să progresăm ca și clasă politică

Daniel Băluță
președintele PSD Sector 4

Valeriu Motoc