PSD se laudă cu peste 250 de voturi “pentru” moțiune. Chiar și un apropiat al lui Ponta votează

Liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că din calculele făcute de social-democraţi, în acest moment (luni după-amiază – n.r.), moţiunea de cenzură va cumula mai mult de 250 de voturi „pentru”. De altfel, tot luni, chiar și senatorul Eugen Teodorovici, apropiat al lui Victor Ponta, a anunțat că va vota în favoarea moțiunii.

În acest moment, avem 245 de semnături. Eu zic că o să fie peste 250 de voturi pentru moţiune”, a spus Ciolacu. La rândul său, preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a declarat, luni, că peste 20 de parlamentari de la alte partide vor vota moţiunea de cenzură PSD-ALDE. Bădălău a apreciat că aceasta va trece cu un “scor extrem de substanţial”.

Pentru a fi adoptată, moţiunea de cenzură are nevoie de minimum 233 de voturi.

Chiar și Eugen Teodorovici a lăsat să se înțeleagă că va vota în favoarea moțiunii de cenzură, deși este prieten cu Victor Ponta.

Astfel, întrebat dacă va vota moţiunea de cenzură, Teodorovici a spus că a semnat moţiunea şi că, în opinia sa, ceea ce se întâmplă acum trebuie să înceteze: „După cum ştiţi, am şi semnat-o alături de ceilalţi colegi din Senat. Cred că este o decizie normală, având în vedere că ceea ce se întâmplă azi trebuie să înceteze cât mai repede, pentru ca noi, politicienii, cei care am fost aleşi în Parlament, să putem să avem un Guvern validat de către partid sau de către coaliţia care a câştigat în decembrie alegerile. (…)Această dispută între liderii PSD, dusă între PSD şi Guvern, nu cred că este un lucru normal”.

Întrebat despre relaţia sa de prietenie cu Victor Ponta, Teodorovici a răspuns: „Nu se amestecă aceste lucruri. Politica nu se face pe bază de prietenie. Politica se face pe baza unor principii foarte clare şi care să aibă în principal în centrul lor interesul naţional, interesul românilor. Cred că o ţară trebuie să aibă un Guvern care să fie validat de către o majoritate parlamentară”.

„Repet încă o dată, nu este o discuţie pe bază de prietenii. Suntem colegi, suntem prieteni, şi cu domnul Grindeanu şi cu domnul Ponta, şi cu domnul Dragnea, dar nu facem politică pe bază de prietenie”, a adăugat Teodorovici.

El s-a declarat convins că preşedintele Klaus Iohannis va nominaliza un premier de la PSD. „Toată lumea e de acord că, încă, în Parlament, există această majoritate, aşa cum românii au dat-o în decembrie 2016”, a spus Teodorovici.

Întrebat ce a făcut vineri la Guvern, Eugen Teodorovici a răspuns: „Am fost rugat să merg la Guvern, am fost acolo, e o chestiune normală, nu trebuie să ne ascundem de astfel de situaţii”.

R.D.

NICIUN COMENTARIU