1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:19
No menu items!

PSD se detonează. Ciolacu primește primele riposte din teritoriu. Precedentul creat de Oprișan

spot_img

Este război în interiorul PSD, declanșat după deciziile drastice luate de conducerea partidului, în urma rezultatelor la alegerile locale, față de lideri marcanți din teritoriu care au pierdut acest scrutin. Organizația condusă de Marian Oprișan a pornit revoluția declanșând un conflict cu Marcel Ciolacu.

După ce i-a fost luată șefia PSD Vrancea, organizație pe care a condus-o cu succes ani la rând, fiind propus ca înlocuitor un apropiat al lui Marcel Ciolacu, deputatul Angel Tîlvăr, Marian Oprișan a contracarat imediat și a convocat marți o ședință a Consiliului Politic Județean și l-a schimbat pe Tîlvăr din funcție înainte ca acesta să preia efectiv șefia. În același timp, Oprișan a instalat rapid un alt președinte interimar al filialei, pe Vasile Carnariu, un apropiat al său.

Ulterior, liderul vrâncean a trecut la desființarea a două organizații din județ, bănuite a-l fi boicotat pe Oprișan la alegerile pentru conducerea Consiliului Județean – Adjud și Panciu. Totodată, secretarul general al PSD Vrancea, care făcea și el parte din echipa lui Ciolacu, a fost destituit și înlocuit cu un alt om al lui Oprișan, Constantin Guguianu.

În final, a fost votată lista cu candidații propuși de filială la alegerile parlamentare. Pe primul loc la Senat, propus în unanimitate, a fost propus Marian Oprișan. În rest, toți oamenii lui marcel Ciolacu, inclusiv Angel Tîlvăr, au fost eliminați de pe liste, care au fost trimise spre aprobare la București.

Senat

Oprișan Marian

Dumitrescu Cristian Sorin

Nedelcu Mihai

Nedelcu Cristina

Camera Deputaților

Halici Nicușor

Stoica Elena

Marin Laurențiu Daniel

Carnariu Vasile

Nica George Claudiu

Bălan Doru Geany

Șelaru Aurel

„Consiliul Politic Județean PSD Vrancea a desemnat candidații pentru alegerile pentru Camera Deputaților și Senat din 6 decembrie, în cadrul unei ședințe care a avut loc astăzi, 20 octombrie 2020, la sediul PSD Vrancea și în sistem online.  Urmare a convocării de catre mai mult de o treime din membrii Consiliului Politic Județean (CPJ) PSD Vrancea, conform prevederilor statutare, format din președinți de organizații, primari, consilieri județeni, consilieri municipale și parlamentari, CJP a dezbătut în prezența a peste 150 de membri care au participat atât fizic cât și online, mai multe proiecte de hotărâre. Printre altele, pe ordinea de zi a fost inclus și proiectul de hotărâre privind stabilirea candidaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie din partea PSD Vrancea”.

Liderul Marian Oprișan nu a putut fi contactat, pentru un punct de vedere, dar a transmis prin consiliera sa că va răspunde întrebărilor.

Andi Topală