-2.3 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 23:47
No menu items!

PSD reclamă la Bruxelles încălcarea normelor statului de drept, pe revocarea Avocatului Poporului

spot_img

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a trimis o scrisoare către președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans, în care susține că în România democrația și respectul pentru statul de drept sunt “serios în pericol” și cere ajutorul în gestionarea abuzurilor comise de partidele de la guvernare.

“Ca lider al opoziției în țara mea este bine de știut că românii pot conta pe prieteni, precum sunteți voi, care pun siguranța și drepturile oamenilor deasupra oricărui lucru. De aceea, luând în considerare evenimentele recente în România, mă simt obligat să vă informez că democrația și respectul pentru statul de drept sunt serios în pericol, de către actualele partide din guvernul țării noastre, și cerem ajutorul Comisiei Europene în gestionarea abuzurilor comise de partidele de la guvernare”, a scris Marcel Ciolacu.

Acesta precizează în scrisoare despre decizia CCR de a respinge numirile de la SRTv și SRR, numărarea “ilegală” a voturilor de la moțiunea simplă pentru demiterea ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, și demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber, “fără a respecta procedurile legale în vigoare”.

„În ciuda eforturilor noastre de a identifica o înțelegere pentru ca România să se dezvolte și să-și întărească democrația, statul de drept și participarea cetățenilor, actualele partide de la guvernare sunt obsedate de putere și pregătite să facă totul pentru a o obține.

Comisia ar trebui să continue să fie garantul valorilor europene, democrației și statului de drept în România și ne bazăm pe imparțialitatea și sprijinul vostru în adresarea acestor subiecte”, se mai arată în scrisoare.