joi, 25 februarie 2021 - 16:20

PSD pune tunurile pe ministrul sănătății. Depune moțiunea simplă intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor” / DOCUMENT

Social-democraţii depun miercuri la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”.

Aceasta urmează să intre în dezbatere săptămâna viitoare.

Moţiunea a fost anunţată încă de luni, după şedinţa conducerii PSD.

Marţi, reprezentantul României la OMS, deputatul PSD Alexandru Rafila, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a afirmat că nu acţiunea a dominat în această perioadă, ci inacţiunea şi incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie, iar moţiunea este un semnal tras inclusiv de pacienţi.

Totodată, liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunțat încă de săptămâna trecută, în plenul Camarei Deputaților că social democrații au depus o solicitare la Biroul permanent prin care îl cheamă în Parlament, la „Ora Guvernului” pe ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu pentru a explica „situaţia spitalelor din România în ceea ce priveşte măsurile preventive, gestionarea şi managementul riscului în saloanele în care sunt amplasate sau utilizate instalaţii de furnizare oxigen pentru pacienţi”.

VEZI AICI PROIECTUL MOȚIUNII SIMPLE A PSD