20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:34

PSD promite că săptămâna viitoare votează plafonarea prețurilor la energie și gaze

spot_img

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis că social-democrații vor construi săptămâna viitoare o majoritate concretă, pentru a trece prin Parlament plafonarea prețurilor la energie și gaze, după ce „după doi ani de administrat țara, Dreapta și-a epuizat orice resursă de credibilitate și competență”.

“Sărăcie, Frig și Foame – acesta este adevăratul program de guvernare al oricărui premier pus de Iohannis, indiferent că-l cheamă Cioloș sau Cîțu!

România are azi cea mai scumpă piață spot a energiei din Europa, iar gazul pentru iarnă este de 5 ori mai scump. Inflația a explodat, prețul alimentelor a crescut în multe cazuri și cu 40%, iar antreprenorii primesc zilnic șocuri legate de viitor. Românii tremură de frig în case, bolnavii tremură de spaimă în spitale, copiii trec săptămânal cu sutele de mii către o școală online formală și fără resurse reale de funcționare”, a scris Ciolacu, marți, pe Facebook.

Iar, în vreme ce “ei caută majorități iluzorii de guvernare”, PSD va construi săptămâna viitoare o majoritate concretă pentru a trece prin Parlament plafonarea prețurilor la energie și gaze.

“Aceasta este adevărata prioritate pentru binele populației! Este răspunsul nostru concret la iresponsabilitatea lor fără margini”, a precizat liderul social-democraților.

După anunțul desemnării lui Dacian Cioloș ca premier însărcinat cu formarea unui Guvern, președintele PSD, a anunțat că social democrații nu vor vota niciodată un “Guvern zero”, așa cum a mai fost cel al lui Dacian Cioloș, între 2015-2017. Acesta a precizat că desemnarea lui Cioloș „reprezintă primul pas spre anticipate”.

                                                                                                                  Adina Silav