0 C
București
vineri, 8 decembrie 2023 - 8:04
No menu items!

PSD nu se gândeşte să-l suspende pe Băsescu

spot_img

 Dan Şova, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul,  susţine că, deşi participarea președintelui Băsescu la reuniunea PPE de la București reprezintă o încălcare a Constituției, PSD nu a luat în calcul o nouă suspendare. “Nu am discutat despre aşa ceva. Nici vorbă de suspendare în următoarea perioadă”, a declarat Şova pentru Sursa Zilei.

„Participarea președintelui Băsescu la reuniunea PPE de la București reprezintă o încălcare a Constituției. În plus, vreau să reamintesc că în avizul dat de CCR la suspendarea de astă vară, din luna iulie, s-a menționat între cele patru motive de suspendare justificate reținute de Curte și încălcarea constantă de către președinte a principiului neutralității politice, referindu-se la faptul că domnia sa – scrie în avizul de suspendare – s-a manifestat ca șef de partid și, printre faptele menționate se numără și participarea repetată la reuniunile PPE„, explică liderul USL.

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat marţi dimineaţă că participarea preşedintelui la Congresul PPE de la Bucureşti este neconstutuţională. “Nu am niciun fel de ostilitate faţă de niciunul dintre participanţi, am o singură problemă constituţională foarte gravă: conform Constituţiei României, preşedintele României, indiferent cum îl cheamă, nu face politică, nu este membru al vreunui partid politic şi nu participă implicit la manifestări ale unui partid politic. Domnul preşedintele Băsescu, ca de obicei, va încălca această regulă constituţională. Sigur că va trebui să spunem lucrul ăsta”, a spus Ponta. El a subliniat că şi liderii USL sunt proeuropeni, dar nu dispuşi să îşi dea ţara pentru interese personale, aşa cum a făcut preşedintele Băsescu de foarte multe ori. (A.M)

CITEŞTE ŞI Ponta: Participând la Congresul PPE, Băsescu încalcă din nou Constituţia UPDATE