23 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 22:55

„PSD joacă la cacealma în problema votului prin corespondenţă”

spot_img

Votul prin corespondență, destinat românilor din Diaspora, încinge spiritele pe scena politică, iar acuzațiile și criticile sunt aruncate dintr-un teren în altul, fără ca problema să fie rezolvată într-un fel sau altul.

După ce parlamentarii liberali au intrat în grevă japoneză din cauză că PSD ar tergiversa adoptarea legii votului prin corespondență, secretarul general al PNL, Marian Petrache, a lansat acuzații dure la adresa PSD și a președintelui interimar, Liviu Dragnea, acuzându-ide ipocrizie.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Marian Petrache spune că atitudinea PSD este cel puțin cinică, atâta vreme cât social-democrații se laudă în fața camerelor de filmat că le pasă de problemele românilor din străinătate, iar, în culise, „își urmăresc interesele meschine, fără a da „doi bani pe respectarea drepturilor omului”.

Atitudinea PSD în cazul votului prin corespondenţă se poate plasa între cinism şi nepăsare. Pesediştii conduşi de Liviu Dragnea sunt cei care în obiectivul camerelor de filmat sunt cei mai buni prieteni ai românilor din ‪‎diaspora, însă, în culisele politicii, când vine vorba de luat decizii în favoarea acestor cetăţeni, PSD îşi urmăreşte propriile interese meschine, nedând doi bani pe respectarea drepturilor românilor.

La începutul acestei săptămâni, PSD se lăuda în plenul Parlamentului, dar şi în faţa opiniei publice, că va introduce cât mai curând în ‪‎Legislativ un proiect privind votul prin corespondenţă, acuzându-ne, în mod ironic, pe noi cei din PNL, de tergiversare. Lăsând la o parte ipocrizia specifică PSD-ului, care timp de 10 luni a tot blocat adoptarea votului prin corespondenţă, adevărata faţă a PSD abia acum iese la iveală, la nici câteva zile distanţă de la asumarea publică a adoptării votului prin ‪corespondenţă. PSD, prin vocea acuzatoare a lui Valeriu Zgonea, îşi arată limitele în a realiza acest proiect. Nu putem spune dacă e vorba de incompetenţă sau indolenţă, însă un lucru e clar, acela că PSD caută ţapi ispăşitori pentru neputinţa lor. Mai nou, vinovaţi pentru că nu avem un vot prin corespondenţă sunt cei de la Autoritatea Electorală Permanentă. Potrivit logicii lui Valeriu Zgonea, toată lumea este de vină, numai PSD-ul este sfânt.

Socialiştii lui Liviu Dragnea au avut posibilitatea de a da românilor din diasporă şansa de a vota în condiţii cât mai bune încă de anul trecut, însă, ştiind că nu au vreo şansă în ochii electoratului din străinătate au preferat să blocheze proiectul depus de PNL. Noi, cei din ‪‎PNL, ne-am ţinut de cuvânt şi am redactat un asemenea proiect. Chiar dacă PSD este atât de disperat în a nu lăsa oamenii să voteze, noi nu vom ceda, ci vom continua să milităm pentru ‪votul prin corespondenţă până când acesta va fi adoptat. Sunt convins, totuși, că într-un final PSD va ceda și va aproba această lege, tocmai datorită presiunilor noastre

Marian Petrache
secretarul general al PNL

Valeriu Motoc