11.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 22:00

PSD, ironic la adresa lui Năsui pe care îl acuză că a “furat” din programul său. “Tânăra speranță…a știut de unde să copieze”

spot_img

Fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu îl acuză pe Claudiu Năsui de plagiat. După ce ieri, 18 august, Ministerul Economiei a lansat în dezbatere publică proiectul de OUG prin care va fi legalizat modelul de afaceri “from-farm-to-fork” (direct de la fermă la furculiţă, fără intermediari), social democratul a scris că ideea se regăsește în programul de guvernare pe agricultură al PSD. “„Ideea este bună, dar ministrul poate fi felicitat doar pentru că a știut de unde să copieze, scrie Botănoiu.

„După 8 luni de când este ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu-Iulius-Gavril Năsui s-a gândit să scoată România din impas! Drept urmare, tânăra speranță a propus un proiect de Ordonanță de Urgență prin care va fi legalizat modelul de afaceri (de la fermă la furculiță). Ideea este bună, dar ministrul poate fi felicitat doar pentru că a știut de unde să copieze aceste idei, adică din programul de guvernare pe agricultură al PSD. Cu un tupeu fantastic, ministrul Năsui vine cu explicații pentru fraieri de parcă i-ar aparține”, afirmă fostul secretar de stat din Ministerul Agricuturii, social-democratul Daniel Botănoiu.

Modelul de afaceri funcționează deja în Europa, dar în România a fost considerat până acum ilegal de către Protecția Consumatorilor (ANPC).

„La o simplă căutare pe Google, veți vedea că aceste strategii au fost gândite de cei pe care i-ați hulit și pe care îi tot huliți. Aceste strategii fuseseră preluate și de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, chiar la început de mandat. Despre un astfel de model vorbește și europarlamentarul Carmen Avram de ceva timp. Printr-o astfel de propunere nu faceți altceva decât să confirmați că programul de guvernare al PSD este unul bun, comparativ cu al coaliției din care faceți parte… Prea multă literatură și vorbe goale nu dau rezultate, iar oamenii nu pot fi prostiți la infinit, nu-i așa?”, conchide Botănoiu.

C. Dumitrescu