32 C
București
vineri, 12 august 2022 - 18:43
No menu items!

PSD îl ceartă pe ministrul liberal Lucian Bode că sunt cozi la Pașapoarte. Ce măsuri a luat MAI

spot_img

PSD îi cere ministrului de Interne Lucian Bode să ia urgent măsuri pentru rezolvarea aglomerației de la centrele de eliberare a pașapoartelor din toată țara.Social-democraţii îi cer ministrului înfiinţarea mai multor centre pentru preluarea cererilor şi optimizarea condiţiilor tehnice privind înregistrarea programărilor online pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte.

PSD îi transmite lui Lucian Bode că singura cale pentru ca românii să nu mai stea la cozile imense de la pașapoarte ar fi ca autoritățile să suplimenteze numărul angajaților, ”pentru a răspunde adecvat acestei cereri”.

”Prin urmare, PSD îi solicită ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, să ia urgent măsuri pentru rezolvarea acestei situaţii, cum ar fi înfiinţarea mai multor centre pentru preluarea cererilor şi optimizarea condiţiilor tehnice privind înregistrarea programărilor online pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte”, afirmă social-democraţii într-un comunicat de presă.

Ministerul de Interne și-a suplimentat efectivele și programul de lucru la centrele de emitere a pașapoartelor, astfel încât să evite pe cât posibil aglomerațiile, a anunțat, miercuri, după ședința de guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

PSD mai afirmă că înţelege preocuparea cetăţenilor de a-şi lua toate măsurile de precauţie în actualul context şi de aceea consideră că e important ca reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne să comunice activ în această perioadă pentru a asigura populaţia că nu există nicio intenţie de restricţionare a eliberării paşapoartelor şi că toate cererile vor fi onorate.

Solicitările de preschimbare şi eliberare a paşapoartelor au crescut considerabil în ultimele zile, de la declanşarea conflictului armat dintre Rusia şi Ucraina. 

M. Nedelcu