15.7 C
București
luni, 29 mai 2023 - 6:16
No menu items!

PSD îi răspunde lui Iohannis: Singurul lider politic care a negat virusul. Nu acceptăm șantajul lui

spot_img

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, l-a acuzat, marți, pe președintele Klaus Iohannis că intimidează și șantajează Parlamentul pentru a adopta rapid proiectul de lege pentru carantinarea și izolarea individuală a pacienților infectați cu Covid-19.

”Nu acceptăm amenințări și șantaj, nu acceptăm ca Iohannis să ne dea lecții. Iohannis e singurul lider politic care a negat virusul, a spus că e o simplă răceală. Nu e vina Parlamentului că guvernul a trimis în ultima zi o lege proastă la Parlament”, a declarat Cazanciuc într-o conferință de presă.

Cazanciuc a refuzat să dea un termen clar pentru adoptarea proiectului în Senat, spunând că va fi votat ”când vom avea garanția că legea protejează pe toată lumea”.

”Iohannis vine să apere inepțiile din proiectul guvernului PNL: confiscarea abuzivă a bunurilor, munca forțată pentru medici, lipsirea ilegală de libertate a românilor”, a mai spus liderul PSD.

Reamintim că președintele Iohannis a declarat, marţi, că PSD „tergiversează” legea carantinării şi izolării şi a făcut apel la parlamentari să finalizeze discuţiile pe acest act normativ. ”Această tergiversare a legii izolării și carantinei prin care PSD vrea să pară important sau interesant poate costa viața a zeci, poate chiar a sute de români. Reiau apelul meu către Parlament- finalizaţi discuţiile, aprobaţi o formă bună pentru această lege. Altfel, veţi fi moralmente răspunzători de moartea poate a zeci sau chiar a sute de români”, a spus președintele.