16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 7:37
No menu items!

PSD e în campanie. Un videoclip cu majorarea salariului minim, după cel cu pensiile

spot_img

Președintele PSD Marcel Ciolacu a postat, joi, pe pagina sa de Facebook, un nou videoclip asemănător celor utilizate în campaniile electorale. După ce miercuri, PSD și Ciolacu au lansat, cu un videoclip similar, un atac la PNL și la președintele Klaus Iohannis pe tema majorării pensiilor, șeful PSD revine joi cu noi imagini în care reia declarațiile privind creșterea salariului minim. 

„Creștem salariul minim la 3.000 de lei!”, se arată în bannerul afișat la începutul videclipului de 45 de secunde. 

„Am spus-o: 3.000 de lei. De la 2.550 trebuie să facem un salt la 3.000 de lei. N-am fi singurul stat european. Germania a făcut-o de două ori, în două praguri. E o necesitate. Nu putem depăși această criză decât printr-o echitate socială (…)Trebuie discutat cu mediul de afaceri, dar astfel închidem și un jalon din PNRR, cu excepțiile în zona de construcții și în zona de agricultură. În momentul în care s-a uniformizat acest 3.000 de lei, am îndeplinit și jalonul respectiv”, declară Ciolacu. 

Videoclipul se încheie cu un nou banner: „Toți românii au dreptul la un trai decent!”

Imaginile VIDEO pot fi vizualizate AICI

Videoclipul este însoțit și de un mesaj al liderului PSD. 
 
„Susținem creșterea salariului minim de la 1 ianuarie, de la 2.550 de lei la 3.000 de lei. Protejarea salariaților cu salarii mici, majoritari în mediul privat, trebuie să fie prioritară în acest moment! O spune și Parlamentul European prin adoptarea recentei Directive privind salariul minim european.
 
Concomitent, sprijinim și angajatorii, prin scutirea de taxe și contribuții a sumei de 200 de lei din salariul minim. Practic, din efortul majorării salariale de 450 de lei, statul suportă 200 de lei, iar angajatorul 250 de lei”, mai arată Ciolacu în postarea pe Facebook. 
 
Raluca Dan