13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 19:14
No menu items!

PSD, după ce Cîțu a anunțat că “bunăstarea” românilor se simte deja:“Se laudă și economia se scufundă”

spot_img

PSD a reacţionat după ce premierul demis, Florin Cîţu, a susţinut că „bunăstarea românilor se simte deja”.“Ei se laudă și economia se scufundă”, au transmis social-democraţii într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

PSD menționează “5 realități” ale economiei românești pe care Guvernul demis „uită” să le spună. România este campioană europeană la creșterea prețurilor la energie- 40% dintre gospodării deja nu își pot achita facturile la întreținere, România are cea mai mare inflație din ultimii 11 ani, puterea de cumpărare scăzând cu 14%. De asemenea, țara noastră înregistrează un record istoric la îndatorare- peste 57 miliarde euro împrumutați în 2 ani de guvernare- și un record istoric la deficitul comercial-14,6 miliarde euro deficit la 8 luni din 2021 (+ 3 miliarde față de perioada similară din 2020).

PSD mai arată că România este campioană europeană la dobânzile împrumuturilor, dobânzi de 10 ori mai mari decât media UE.

Premierul demis Florin Cîțu și-a lăudat echipa, dar și pe el, sâmbătă, pentru treaba “bine făcută”, după ce agențiile de rating S&P și Moodys au confirmat ratingul României. Cîțu a susținut că “bunăstarea se simte deja”, România având cea mai mare creştere economică din Europa.

                                                                                                                   Adina Silav