22 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 4:35
No menu items!

PSD, după anunțul privind compensarea preţului la combustibili: Alternativa PSD ar fi fost mai bună

spot_img

PSD a transmis, joi, la scurt timp după anunţul premierului Nicolae Ciucă privind compensarea cu 50 de bani a preţului la combustibili, că respectă decizia şefului Executivului, însă alternativa PSD ar fi fost mai bună. Social-democraţii anunţă că, dacă operatorii vor creşte în continuare preţurile, PSD va reveni în coaliţie cu propunerea unui preţ maximal sau a limitării adaosului comercial.

”Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună şi ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de aşteptările românilor. În plus, în multe alte ţări europene, soluţia compensării a funcţionat doar câteva săptămâni, după care preţurile au revenit şi au ajuns chiar la niveluri mai mari. De aceea, dacă operatorii din piaţă vor creşte din nou preţurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni in Coaliţie cu propunerea unui preţ maximal sau a limitării adaosului comercial”, au precizat reprezentanții PSD, menționând că PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluţii privind reduceri importante ale preţului carburanţilor. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că a identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare a preţului carburanţilor, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă. Jumătate din această reducere va fi decontată de stat, iar mecanismul prin care se asigură stabilitatea preţurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni. 

                                                                                                                    Adina Silav