3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 4:45
No menu items!

PSD, despre o eventuală suspendare a lui Iohannis: “Dacă vine și USR, în mod sigur va fi o temă”

spot_img

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, luni, după şedinţa conducerii partidului, că nu s-a discutat despre o posibilă suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis, el arătând că o decizie se va lua doar dacă liderul USR Dacian Cioloş va anunța că va susţine un astfel de demers. Cioloș a afirmat, însă, că USR nu va susține demersul suspendării, demarat, luni, de AUR. 

“Văd în discuţiile din ultimele săptămâni acest subiect. Nu a fost pe ordinea de zi la Consiliul Politic Naţional, dar sigur, dacă domnul Cioloş vine şi aduce şi dânsul în discuţie acest lucru, putem discuta. (…) Hai să îl vedem pe domnul Cioloş”, a comentat prim-vicepreşedintele PSD o posibilă declanşare a procedurii de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis.

Întrebat dacă ar discuta cu AUR pe acest subiect, Grindeanu a infirmat această variantă. 

Cât despre motivele pentru suspedarea preşedintelui, Sorin Grindeanu a arătat că “PSD spune de şapte ani că Iohannis nu e pregătit să conducă România”, şi, cu toate acestea, românii au hotărât să îl voteze. “Ne cereţi tot nouă, care spunem că nu este pregătit, să părem că nu suntem de acord. Nu, noi vrem să cântărim foarte bine acest demers, pentru că am mai făcut două, în 2007 şi 2012, şi care (…) nu au fost încununate de succes. În momentul în care vine şi USR lângă demersul iniţiat de alţii, în mod sigur este de luat în discuţie. Astăzi nu am avut această discuţie”, a spus Grindeanu.

Raluca Dan