9.4 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 8:28

PSD cere testarea gratuită a elevilor în școli

spot_img

PSD a anunțat că va iniția o propunere legislativă prin care Guvernul să fie obligat să asigure testarea periodică gratuită pentru COVID-19 a elevilor, astfel încât unitățile școlare să poată continua desfășurarea cursurilor cu prezență fizică, în condiții de siguranță.

“Noi dorim testarea gratuită a elevilor. Iniţiativa va asigura câte două teste antigen pe săptămână, pentru fiecare elev din România. Efectuarea testelor rapide se va putea face la cabinetele şcolare, acolo unde acestea există şi funcţionează, la medicul de familie sau la alţi furnizori de servicii medicale care au contract cu casele de asigurări de sănătate”, a transmis PSD.

Fondurile necesare pentru achiziţia testelor şi pentru administrarea acestora ar urma să fie asigurate din Fondul de rezervă al Guvernului.

„În condiţiile în care varianta Delta a virusului este mult mai contagioasă, inclusiv în rândul copiilor şi adolescenţilor, şi ţinând cont că elevii sub 12 ani nu au opţiunea vaccinării anti-COVID-19, testarea periodică a elevilor reprezintă o măsură absolut necesară pentru combaterea transmiterii virusului în unităţile de învăţământ”, a scris senatorul Alfred Laurențiu Mihai.

                                                                                                                 Adina Silav