22 C
București
duminică, 14 august 2022 - 15:04
No menu items!

PSD Bihor respinge cererea demisiei lui Liviu Dragnea

spot_img

Președintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat joi, pentru Mediafax, că cei 29 de primari social-democrați din județ nu sunt de acord cu cererea de demisie a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al partidului și s-a declarat convins că aceeași poziție o va avea și BPJ al partidului, potrivit Mediafax.

„Mai avem încă puțin de discutat. Am avut o întâlnire cu primarii PSD din județul Bihor, ei toți sunt pentru a încerca să facem liniște în partid, nu sunt de acord cu cererea de demisie a președintelui și doresc să rămânem la guvernare și să continuăm punerea în aplicare a programului de guvernare, inclusiv această reformă în justiție de care țara aceasta are nevoie ca să revenim la normalitate”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, președintele PSD Bihor, Ioan Mang, întrebat care este mandatul cu care va merge la ședința CExN de vineri.

Liderul județean a adăugat că decizia finală a organizației va fi luată în cursul acestei zile și s-a declarat convins că poziția membrilor Biroului Politic Județean va fi identică cu cea a primarilor.

„Am mai discutat cu o parte din membrii Biroului Permanent care sunt plecați și nu pot participa azi, de la orele 14.00, dânșii reprezintă mai mult de 30% din Biroul Permanent, și au aceeași poziție (cu a primarilor – n.r.). Sunt convins că și ceilalți care azi vor fi prezenți la Birou vor avea aceeași poziție. Biroul Permanent va da mandatul și este reprezentativ, 29 de primari plus Biroul Permanent”, a precizat Ioan Mang.

Acesta a adăugat că liderii organizațiilor județene PSD din Transilvania „încearcă” să se reunească înainte de ședința CExN de vineri pentru o discuție pe tema scrisorii în care se cere demisia președintelui PSD, Liviu Dragnea.

„Decizia adoptată în cadrul acestei ședințe a fost în unanimitate pentru susținerea Programului de guvernare, pentru continuarea proiectelor și politicilor publice aflate în derulare, pentru stabilitate și dialog. Primarii PSD Bihor conștientizează legimitatea actualei conduceri a Partidului Social Democrat, ca atare, toate părerile exprimate au fost pentru respingerea cererii de demisie a președintelui PSD, domnul Liviu Dragnea. Acesta a fost mandatul încredințat președintelui organizației județene, domnul Ioan Mang pentru a fi transmis, ca atare, în cadrul ședinței de vineri a Comitetului Executiv Național. Respectăm dreptul la opinie al fiecărui membru al partidului nostru, dar facem apel ca acestea să fie interpretate ca opinii personale și nu poziția oficială a organizației PSD Bihor”, se arata intr-un comunicat de presa al PSd Bihor.
 
Valeriu Motoc