26.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 22:51
No menu items!

PSD are 5-6 variante pentru Ministerul Agriculturii. Petre Daea este printre ele

spot_img
 

Partidul Social Democrat are cinci-şase variante pentru o nouă nominalizare la Ministerul Agriculturii, iar Petre Daea se numără printre cei propuşi de către membrii PSD, a anunțat, luni, preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.

„Avem vreo cinci sau şase variante. Am avut discuţii telefonice şi ieri la sediu şi alaltăieri la sediu, cu colegii mei. Din cele cinci-şase variante, o să venim cât mai repede cu o propunere”, a spus el.

Întrebat dacă Petrea Daea ar putea reveni la minister, liderul PSD a precizat că acesta se numără printre cei propuşi.

„Este unul dintre numele propuse de către anumiţi colegi. Vom vedea”, a adăugat Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin-Mihai Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Prin acelaşi document s-a luat act de demisia lui Adrian Chesnoiu din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Adrian Chesnoiu și-a dat demisia din toate funcțiile pe care le ocupă atât în Parlament, cât și în partid, după ce procurorii DNA au cerut, joi, ridicarea imunității sale parlamentare.

Ce acuzații îi aduc procurorii DNA lui Adrian Chesnoiu

DNA a cerut începerea urmăririi penale pe numele ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pentru abuz în serviciu și ridicarea imunității.

Procurorii DNA au suspiciuni că, în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine să îi dea acces la mai multe subiecte concepute pentru probele scrise ce urmau să fie susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi la direcții județene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați, dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei dintre ei au promovat.

DNA mai precizează că la intervenția directă a ministrului Agriculturii în cazul unuia dintre candidați, membri comisiei ar fi fost nevoiți să îl promoveze pe acesta, în condițiile în care nu obținuse un rezultat corespunzător. Acel candidat a obținut până acum peste 33.000 de lei venituri salariale ca urmare a acceptării acestui post.

                                                                                                                   Adina Silav