1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 13:27
No menu items!

PSD ar putea bate palma cu PNL. Marcel Ciolacu: “Suntem pe un drum corect”

spot_img

Președintele PSD Marcel Ciolacu a lăsat să înțeleagă, joi seara, după întâlnirea cu liderii PNL, că social – democrații sunt aproape de o înțelegere cu liberalii pentru un nou guvern.

“Am cerut să fie o întâlnire serioasă și aplicată. Nu am avut discuții în ceea ce privește funcțiile din guvern. Prioritatea numărul unu e stabilizarea României. Să încercăm să ajungem într-un ritm așteptat de români. Suntem pe un drum corect. Dacă vom fi cinstiți și patrioți, vom putea să ne înțelegem”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu adăugat că liberalii au fost “de bună credință” și că au încercat să găsească lucrurile care îi unesc.

“Prioritatea zero este de a veni cu o rectificare bugetară, să nu păcălim românii cu ce am putea face, ci să venim cu ce putem face în acest moment”, a completat Marcel Ciolacu.

Întrebat cum a fost să stea la masă cu “un hoit politic care înceapă să miroasă a PNȚCD”, așa cum a spus recent despre PNL, Ciolacu a declarat: “Nu a fost foarte usor, dar nici foarte greu. Am încercat să găsim lucrurile care ne aseamănă, nu care ne despart”. 

Marcel Ciolacu a apreciat că președintele Klaus Iohannis a luat o decizie corectă când a spus că așteaptă ca partidele să vină cu o majoritate la Cotroceni.

“PSD, în acest weekend, va lucra la un program de guvernare al PSD. Pe urmă, vom încerca să uniformizăm programele de guvernare. Legat de declarația președintelui Klaus Iohannis, ținând cont de faptul că au existat două încercări care nu au trecut, cred că e o decizie corectă.

Sper că a fost o discuție serioasă și va fi prioritate pentru fiecare partid. Vreți să ne facem iar de râs cu o propunere care să nu treacă?”, a conchis Ciolacu.

Raluca Dan