0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 10:29
No menu items!

PSD acceptă armistițiul PNL. Ce condiții pune

spot_img

PSD este de acord cu ”un armistițiu agreat de toate partidele de dreapta care au aruncat țara în criză”. Aceasta este reacția social-democraților la documentul trimis de PNL și premierul desemnat Nicolae Ciucă, marți după-amiază, PSD și USR.

UPDATE ORA 21

Delegațiile PNL și PSD s-au întâlnit, marți seară, la Vila Lac, pentru a discuta despre condițiile impuse de PSD pentru susținerea guvernului Ciucă. Numai că PSD și-a exprimat dorința de a intra la guvernare, conform unor surse politice. iar PNL nu este de acord să facă o coaliție de guvernare cu PSD.

Chiar dacă nu s-au soldat cu un rezultat, discuțiile dintre cele două formațiuni vor fi reluate în zilele următoare.

ȘTIREA INIȚIALĂ

PSD dă vina pe Florin Cîțu pentru actuala criză politică.

“Din păcate, președintele PNL a subminat din start șansele oricărei continuări a discuțiilor și a tratat cu indiferență măsurile propuse de PSD pentru români și firmele românești. Atitudinea lui Florin Cîțu este total opusă ideii de armistițiu care înseamnă, în orice conflict, încetarea focului, adică oprirea tuturor acelor ostilități care produc victime. Însă, Florin Cîțu a ales să rupă orice punte de dialog prin atitudinea sa și face rău României, așa cum a făcut și cu dezastrul sanitar, explozia prețurilor la energie sau haosul din educație. Rezultatul acțiunilor sale iresponsabile continuă să facă victime în fiecare zi: românii mor, firmele mor, la fel și viitorul țării când sunt închise școlile.

PSD consideră că un armistițiu politic este absolut necesar, dar unul probat prin fapte concrete ale partidelor care au produs actuala criză politică. Astfel, dacă PNL, USR și UDMR sunt de acord cu un armistițiu politic și își asumă cele 10 măsuri urgente, atunci și PSD se va alătura acestui demers”, se arată în comunicatul PSD.

Florin Cîțu, președintele PNL, a anunțat, marți, că premierul desemnat Nicolae Ciucă a transmis liderilor PSD și USR un document prin care propune încheierea unui armistițiu pentru susținerea unui guvern minoritar până în primăvara anului viitor. 

M. Nedelcu