15.3 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 8:06
No menu items!

Proxeneţi români, judecaţi în Franţa

spot_img

Procesul a două reţele de proxeneţi originari din România s-a deschis, miercuri, la tribunalul corecțional din Evry, în apropiere de Paris, cei 13 învinuiți fiind acuzaţi că au exploatat tinere românce în pădurea Senart

Printre inculpați se află și două femei. Cei 13 sunt acuzați că au condus o rețea de proxenetism în departamentu dintre faptele de care sunt învinovățiți. Ei riscă până la 10 ani de închisoare.  Unul dintre ei, bănuit că trafica femei din România şi le oblige să se prostitueze în Franţa, a fost condamnat la 7 ani închisoare pentru proxenetism în formă agravată, în ianuarie 2006 de tribunalul din Essone. Riscă acum 20 de ani.

O singură femeie dintre prostituatele exploatate de proxeneţi s-a constituit în parte civilă dar nu a fost prezentă şi nici reprezentată la audierea de miercuri. Alte prostituate s-au întors în ţara de origine. Reţeaua rula grupuri de 7-8 femei în Seine-Saint-Denis şi în localităţile din departamentul  l’Essonne, până la primele cercetări făcute de poliţie asupra grupului, în martie 2011.