4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 1:51
No menu items!

Provocarea ”ICE BUCKET”: Asociaţia ALS a strâns aproximativ 23 de milioane de dolari

spot_img

Steven Spielberg, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Oprah Winfrey, Jon Bon Jovi sunt doar câteva dintre personalităţile care s-au alăturat provocării

ice bucket

Provocarea găleţii cu gheaţă, devenită virală prin participarea a numeroase personalităţi din politică, sport şi entertainment, a ajutat fundaţia ALS să strângă până în prezent donaţii de aproximativ 23 de milioane de dolari, de 12 ori mai mult decât suma strânsă în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Din luna iunie, mii de oameni din toată lumea s-au filmat în timp ce îşi turnau în cap găleţi cu apă cu gheaţă şi transmiteau provocarea mai departe, donând în acelaşi timp 100 de dolari sau mai mult fundaţiei americane ALS. Astfel, asociaţia a strâns un total de 22,9 milioane de dolari, de 12 ori mai mult decât suma strânsă în aceeaşi perioadă a anului 2013, informează thehealthsite.org.

 Steven Spielberg, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Oprah Winfrey, Jon Bon Jovi sunt doar câteva dintre personalităţile care s-au alăturat provocării şi au ajutat la strângerea de fonduri pentru lupta cu scleroza laterală amiotrofică.

C.A.