1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 2:28
No menu items!

Protestul studenţilor: Circulaţia va fi restricţionată în centrul Capitalei

spot_img

Politiarutiera-restrictii

Circulaţia va fi restricţionată miercuri, de la ora 16.30, în centrul Capitalei, pentru marşul de protest al studenţilor, pe traseul Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Bulevardul Dacia, iar în timpul mitingului din faţa sediului Ministerului Educaţiei, traficul va fi oprit pe strada G-ral Berthelot.

Studenţii care vor participa la miting se vor aduna de la ora 15.00 în Piaţa Victoriei, în prelungirea Parcului Kiseleff dintre Bulevardul Aviatorilor şi Şoseaua Kiseleff, unde vor protesta aproximativ o oră.

Protestatarii vor pleca, în jurul orei 16.30, în marş din Piaţa Victoriei, pe traseul Calea Victoriei – Bulevardul Dacia – strada Th. Aman – strada G-ral Berthelot – sediul Ministerului Educaţiei.

Traficul rutier va fi restricţionat pe traseul marşului, pe prima bandă de circulaţie, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Mitingul la sediul Ministerului Educaţiei se va încheia la ora 18.30.

În timpul protestului de la ministerul Educaţiei, începând de la ora 16.45 şi până la ora 18.30 va fi restricţionat total traficul rutier pe strada General Berthelot, între străzile Th. Aman şi Luigi Cazzavilan.

Potrivit reprezentanţilor Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), miercuri vor fi acţiuni de protest în centrele universitare din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Galaţi, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Oradea şi Alba-Iulia.

Studenţii cer Guvernului alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie şi se declară “revoltaţi de lipsa de responsabilitate pe care guvernanţii României o arată faţă de educaţie, când ea este definită că o prioritate naţională”.

Lucian Mera