11.7 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 17:21

Protestul din Piața Victoriei se mută la Cotroceni

spot_img

Bucureştenii sunt chemaţi, miercuri, la un nou protest care să înceapă în Piaţa Universităţii și să continue la Palatul Cotroceni. Anunţul privind întâlnirea de miercuri seară, programată începând cu ora 18.00, la fântâna din zona Universităţii, a fost făcută tot pe pagina de Facebook ”Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători”, acolo unde a fost organizat şi protestul de marţi seară.

Iniţiatorii spun că acum bucureştenii trebuie să meargă la Palatul Cotroceni ”să ceară un guvern bazat pe oameni specializați, nu politici”.

“Vă anunţ că ieşirile în stradă vor avea loc în continuare. Primul pas a fost realizat. Acum, ca să putem obţine ceea ce ne dorim cu adevărat trebuie să mergem la Palatul Cotroceni să cerem un guvern bazat pe oameni specializati, Nu Politici! Pentru ca altfel în locul lor vor venii alţii mai răi sau nu decât proaspeţii demisionaţi. Vrem cu toţii la conducerea acestei ţări oameni cu pregătiri, cu idei, oameni inovatori, nu nisşe foşti securişti şi comunişti care trag cu dintii de scaune şi de bani! Lupta spre normalitate continuă!”, a scris Cătălin Adrian, care pare să fie unul dintre iniţiatorii protestului.

La rândul său, un alt organizator, Cristian Mihai, scrie: “Da, ne întâlnim la fântână, la 6”.

Pagina respectivă de Facebook este plină de mesaje şi comentarii generate de demisiile anunţate astăzi dimineaţă, ale lui Victor Ponta, respectiv Cristian Popescu Piedone.

Iată câteva dintre mesaje: “TRIUNGHIUL RUŞINII (PONTA-OPREA-PIEDONE) – ELIMINAT!” (Mihai Ionescu), “Clasa politica trebuie resetată în totalitate!” (Carmen Biea), “Românii ştiu acum că sunt o forţă, cu care politicienii nu se mai pot juca! Nimeni nu mai are vreo îndoială! (Andreea Dumitrescu),

“Nu ar trebui să ne încălzească cu nimic aceste demisii. Începând de astăzi ar trebui să ieşim şi mai mulți, să mergem la Parlament şi să cerem demisiile tuturor parlamentarilor care au dosare pe rol sau sunt cercetaţi. Pe urmă trecem şi pe la DNA, CSM şi Procurorul General care trebuie să-şi facă treaba. Dacă nu, să vină alţii în locul lor. Dacă renunțăm acum, n-am rezolvat nimic” (Kaitar Istvan Janos).

“PONTA ÎŞI DĂ DEMISIA !! Nu este destul… Dar este un început. Nu trebuie să ne oprim… Trebuie schimbată toată clasa politică şi coruptă” (Cristian Tinca).

“Oameni buni, nu vă lăsaţi păcăliţi de sentimente de îndoială. Protestul de aseară a fost unul minunat, noi toţi cei minim 25.000 am făcut istorie. 25.000 de oameni, cu mic si mare, frumosi si pașnici s-au unit pentru un scop şi am arătat că se poate! Prin demisia lui Ponta, fie ea o mişcare bună de marketing sau nu, a arătat totuşi că vocea poporului nu poate să fie ignorată la nesfârşit. Doar demisia premierului nu știu dacă va schimba mare lucru, însă acum cei care îi vor lua locul și cei care sunt deja la putere știu că poporul are voce și nu va mai ezita să se facă auzit!!!”, a declarat McVald Alexandru.

O altă propunere apărută printre cei care scriu pe această pagină este formarea unui nou partid, alcătuit din “oameni tineri şi corecţi”.

“Avem nevoie să ne implicăm, să facem un partid, fără corupţi si coruptibili, fără cei care au mai făcut parte din alte partide anterior, fără securişti sau politologi, oameni noi, tineri, corecţi!! Asta trebuie să facem, să ne organizăm! Protestele sunt foarte valoroase!! Și trebuie să le continuam, să fim gardienii democraţiei! Dar trebuie să ne implicăm, să ne adunăm, avem nevoie de unitate între noi, de SOLIDARITATE!! Trebuie să formăm grupuri, să fim reprezentaţi, vocea străzii trebuie să aibă ecou la toate nivelele, în toate structurile!”, scrie Cătălin Albu.

Andreea Dumitrescu continuă ideea: “Ideal este să se înfiinţeze un partid independent cu oameni de rând deştepţi, oameni de calitate şi cu decenţă, onoare şi integritate, care să nu uite de unde au plecat niciodată şi să pună ţara şi poporul înainte de propriile intese. Important ar fi ca toţi locuitorii ţării să facă acest lucru, să vadă dincolo de interesele proprii. Dacă nu facem ceva mai repede, nu vom mai avea o ţară pentru care să facem ceva. Deja ne-au vândut…”.

Protestul care a început marţi seară în Piaţa Universităţii a fost anunţat luni pe Facebook, cu mesajul “Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători” şi “Să nu mai lăsăm oamenii să fie sacrificaţi în numele şpăgii!”.