10.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 15:36
No menu items!

Protestele de la Pungești continuă. Drumul închis de Jandarmerie a fost deblocat

spot_img

proteste_pungesti

Drumul închis de Jandarmerie, luni, la Siliştea-Pungeşti (județul Vaslui), unde Chevron a început lucrările pentru amplasarea sondei de explorare a gazelor de şist, a fost deblocat marţi. Doar câțiva localnici mai protestează în zonă.

Marţi dimineaţă, traficul rutier pe drumul judeţean Vaslui-Gârceni, blocat pe toată durata zilei de luni, a fost reluat la ieşirea din localitatea Siliştea, după ce jandarmii au înlăturat gardurile metalice montate de-a latul şoselei. Accesul maşinilor pe sectorul de drum în apropierea căruia compania Chevron are în concesiune terenul unde urmează să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist se face însă doar după legitimarea şoferilor de către Poliţie şi Jandarmerie.

Forţele de ordine permit inclusiv circulaţia persoanelor pe marginea şoselei între localităţile Siliştea şi Pungeşti, după ce în cursul zilei de luni nu a fost permis accesul niciunei persoane pe acel sector de drum, de aproximativ un kilometru şi jumătate.

În zona terenului Chevron se află în continuare zeci de jandarmi care patrulează inclusiv cu maşinile între localităţile Siliştea şi Pungeşti. În aceeaşi zonă se află şi “tabăra de rezistenţă” a localnicilor şi reprezentanţilor ONG-urilor care se opun explorării gazelor de şist. Peste noapte, opt persoane au dormit în corturi, în pofida temperaturilor scăzute.

Lucian Mera