1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:53
No menu items!

Proteste violente în Franța față de noua lege a muncii. Sute de oameni i-au cerut demisia lui Hollande

spot_img

Protestatari furioși s-au năpustit marți asupra forțelor de ordine, nemulțumiți de modul în care Executivul francez a forțat aprobarea controversatei legi a muncii, care ar elimina mare parte din protecția acordată muncitorilor francezi. În plus, potrivit BBC, legea ar permite angajatorilor să majoreze necontrolat numărul orelor de muncă.

Sute de parizieni s-au adunat marți în fața Adunării Naționale, cerând vehement demisia președintelui Francois Hollande, care a reușit să devină cel mai nepopular lider de stat francez din istoria modernă a republicii.

Autoritățile au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii din Grenoble și Montpellier, iar demostrații au avut loc și la Lille, Tours și Marseille.

La Toulouse, doi tineri protestatari au fost răniți în ciocnirile violente cu poliția.

Noile ciocniri vin după mai bine de două luni consecutive de proteste împotriva legii muncii, care a scos în stradă elevi de liceu, studenți și sindicaliști. Toți sunt nemultumiți de faptul că noua lege face și mai dificilă obținerea unui loc de muncă pentru tineri, o categorie deja vulnerabilă în calea schimbărilor economice.

Decizia de a forța adoptarea legii vine după ce Executivul nu a reușit să ajungă la un compromis cu un grup de rebeli socialiști, care a amenințat că nu va vota legea redactată de propriul partid.

R.D.