Proteste în România. Circulația în centrul Capitalei a fost blocată

Peste 10.000 de manifestanți au blocat, duminică seara, centrul Capitalei, protestând față de Guvernul PSD și față de parlamentarii de la putere. Totodată, și în mai multe orașe din țară mai multe persoane au ieșit în stradă. Circulația pe Bulevardul Kiseleff a fost oprită.

Protestele au fost anunțate pe facebook, în București și în alte județe din țară, dar și la Milano, Zurich, Birmingham și Paris. 42 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical și Cartel Alfa au făcut un apel și au chemat oamenii să ceară în stradă retragerea legilor Justiției, respingerea în Parlament a Ordonanței privind modificarea legislației fiscale, demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Printre semnatari apelului lansat pe facebook, se află Platforma România 100, Corupția Ucide, Centrul Român pentru Politici Europene, Freedom House, dar și politicieni.

”PSD-ALDE a intrat cu viteză în ultima fază pentru adoptarea Legilor Justiției: calendar accelerat în Parlament, mobilizare masivă în comisii, forțarea procedurilor parlamentare. Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este că România ajunge să fie un stat capturat”, spun semnatarii apelului.

Oamenii scandează ”Justiție, nu corupție”, ”PSD, ciuma roșie” și ”Demisia” și poartă pancarte pe care scrie ”Toți pentru Justiție”. 

Jandarmii fac un apel și le cer participanților la manifestări să respecte recomandările sau indicațiile forțelor de ordine și să sesizeze orice problemă care ar putea afecta desfășurarea pașnică a manifestațiilor. 

Protestele au fost anunțate pe facebook, în București și în țară, dar și la Milano, Zurich, Birmingham și Paris. Grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și organizații sindicale au făcut un apel și au chemat oamenii să ceară în stradă retragerea legilor Justiției, respingerea în Parlament a Ordonanței privind modificarea legislației fiscale, demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului. 

Protestatarii, care s-au adunat duminică seara în Piața Victoriei din capitală, au ajuns în jurul orei 20.30 la Piața Unirii.

NICIUN COMENTARIU