24.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 19:49
No menu items!

Proteste reluate la Oltchim. Angajații vor să vină în Capitală

spot_img

oltchim

Sute de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au reluat protestele, miercuri dimineaţă, după cum anunțau încă de marți. Aproape 500 de persoane s-au adunat în faţa pavilionului administrativ al combinatului și spun că vor renunța la proteste doar când producția combinatului va fi reluată, iar ei își vor primi salariile.

 

Angajații spun că nici o formă de protest nu a dus la nici un rezultat – au intrat în greva foamei, au protestat în fața unității, li s-a promis că vor fi ajutați, însă situația este neschimbată. De aceea, oamenii iau în calcul și venirea în Capitală pentru a protesta.

Liderul protestatarilor, Corneliu Cernev, spune că salariaţii de la Oltchim nu mai au încredere în guvernanţi şi că oamenii şi-au pierdut toate speranţele. „Nu mai avem încredere nici în planurile lui Dan Diaconescu, nici în cei de la Guvern, care au spus că ne ajută cu fonduri, cu credite, cu salariile restante. Am reluat protestele pe platformă, vrem ca acest combinat să mai aibă viitor. Acum combinatul nu are niciuun viitor”, a declarat Corneliu Cernev.

Contractul nu a fost încă semnat, deși licitația a fost adjudecată de Dan Diaconescu. Deși achitarea contravalorii acțiunilor, de 45 de milioane de euro,  este în termen, premierul Victor Ponta a anunţat că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, precizând că se va constata cum aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar. Urmează ca statul să aprobe un plan de măsuri pentru combinat.

Victor Ponta a dat asigurări că angajaţii Oltchim îşi vor primi în continuare salariile, menționând că „circul” privatizării companiei trebuie să înceteze şi că Guvernul va veni cu un plan pentru următoarele şase luni, astfel încât combinatul să fie salvat.